Der er mange usagte ting omkring graviditeten. Én af tingene er ammehår. Rigtig mange kvinder bøvler med ammehår både under og efter graviditeten, og de har problemer med at få sat en pæn frisure, hvis man skal i byen. Har du brug for lidt inspiration til, hvordan du kan bruge et hårbånd til dit ammehår, så læs med – Vi har også en how-to guide for at give det bedste resultat.

Hvad er ammehår?

Begrebet ammehår dækker over den type af hår, som mange gravide og ammende oplever. Hvorfor det opstår er ikke sikkert, men meget tyder på at de hormonelle forskelle har en stor del af skylden. Kort fortalt så får man mange løse, korte og strittende hår ved hårgrænsen omkring panden. De bliver sjældent særlig lange og kommer ikke til at vokse sammen med de andre, før kroppen selv vælger, at man er igennem perioden.

Man kan dog styre det langt hen ad vejen med balsam, god hårpleje og opsat hår.

En how-to guide

Vask håret godt igennem og brug en conditioner til at hjælpe med at reparere håret. Herefter skal håret tørres godt igennem. Nu står det nok ud til alle sider, men med hårbøjlen får man fanget alle de små totter. Husk altid en hårbøjler med tænder, hvis du har mange vilde små totter ved panden, da det giver et bedre resultat.

Eventuelt kan hårbøjlen kombineres med hårvoks til kvinder, hårlak eller andre stylingprodukter – Prøv dig ad og se hvad der virker bedst for dig og dit ammehår. Er du i tvivl om, hvilke hårpleje produkter du skal vælge, kan du rådføre dig med din frisør, men har du allergier eller overfølsomheder, vil det være smart også at snakke med en hudlæge, da de har et bredt kendskab til gode plejeprodukter.

Et godt sted at starte med at lede efter hårbånd og hårbøjler er LÉ MOSH, som har et stort udvalg i den slags.