En sengerand er både en rigtig skøn ting at have i tremmesengen, samtidig med at den er ret god til at beskytte dit barn imod sengens hårde sider. Spørgsmålet er dog hvornår en sengerand skal væk fra sengen. I min verden behøver du ikke fjerne sengeranden i mange år. Min største pige, der i skrivende stund er 6,5 år bruger den stadig. Ikke på samme måde som min 1 årige dreng bruger den – men mere som en pyntegenstand i den stadig forholdsvis store seng.

Hvor længe du kan bruge en sengerand er også afhængig af den seng dit barn sover i. Du behøver ikke fjerne den før de forlader tremmesengen – specielt ikke hvis du har en Sebra Kili seng. Selv når den bliver trukket ud til at være en juniorseng, vil sengerandens længde stadig kunne gøre, at den strækker sig rundt om sengen. Den skal selvfølgelig ikke hele vejen rundt i juniorsengen, men jeg har bare foldet sengeranden ind bag sig selv, så der stadig er en åbning hvor min datter træder ud af sengen.

Hvornår skal mit barn bruge sengeranden fra

Det andet spørgsmål er ofte hvornår dit barn skal bruge sengeranden – og det vil jeg personligt gøre helt fra barnets fødsel. Jeg havde en vugge, hvor jeg for at skabe lidt tryghed nede i vuggen, købte en Mr Snake slangesengerand. Den var ikke så stor og voldsom som de andre tykke sengerande ville have været i en vugge.

Mr Snake sengerand
Mr Snake fra Ferm Living

Da mine børn voksede ud af vuggen, fjernede jeg Mr Snake og tog den med over i kravlegården og til tremmesengen brugte jeg en god tyk sengerand. Jeg kan ikke lige huske hvornår jeg tog den væk fra vuggen, men det er nok også forskelligt fra barn til barn.

En sengerand kan bruges i mange år

Det er en god investering at købe en sengerand – den kan virkelig bruges i mange år. Min største pige har nu brugt den i 6 år. Hun tager den nogle gange ud på gulvet og bruger som en lille madras til at ligge på eller lege på. De har også nogle gange brugt den som mur til en lille hule.

Så hvornår sengerand skal væk er selvfølgelig op til hvordan du bruger den – men herhjemme er det først når tremmesengen skal væk og de får en almindelig seng. Til den tid tror jeg, at Mr Snake eller Mr Inka Snake skal tilbage i sengen.