Det har været undervejs længe, men nu har jeg endelig fået lov til at offentliggøre det – der kommer en ny børnefilm, hvor Sovedyrets elskede lille Fabbe får hovedrollen.

Det er faktisk en meget sjov historie, der har ført til, at der næste sommer (i 2014) kommer en film, som får titlen : Eventyret om Fabelagtige Fabbe (på engelsk får den titlen “The Adventure of Fabulous Fabbe”).

filmen-fabbe

Direktøren fra det nye filmselskab, KidsHub, Louise Kamper, har et barnebarn, som havde fået en pakke fra Sovedyret. Det var bare et ganske almindeligt køb af noget sengetøj. I den pakke, havde jeg vedlagt vores lille godnathistorie, Eventyret om Fabbe. Louise Kamper læste godnathistorien højt for sit barnebarn, og hun blev simpelthen helt forelsket i det lille kræ. Hun tog godnathistorien med ind på kontoret, og de var alle enige om, at Fabbe havde noget magisk over sig, som børn ville være vilde med.

Morten Musik laver musikken

KidsHub var også vilde med ideen om at bruge Morten Musik til alt musikken i filmen. Det giver en god sammenhæng med, at Sovedyret og Morten Musik lige nu har et samarbejde om at få udgivet et album kun med godnatsange. Det Godnat CD projekt kan du læse mere om her. Mortens musik går lige i hjertet på de små børn, og det håber vi kommer til at afspejle sig i filmen også.

Laus Høybye og Mick Øgendahl som stemmer

Det er stadig kun på rygtebasis, men det bliver formentlig Laus Høybye (bedre kendt som Krumme) der kommer til at ligge stemme til Fabbe. Det synes jeg egentlig passer meget godt med hvad jeg ville have valgt. Fabbe’s bedste ven, Ugge, kommer til at blive fremført af Mick Øgendahl, så det er helt sikkert en skør kugle ugle vi får at se som makkerparret. Det er selvfølgelig kun rygter, men kunne blive rigtig sjovt.

Jeg tror det går hen og bliver en hylemorsom film, og en rigtig sød en, som de helt mindste børn også kan tage ind i biografen og se.

Jeg er helt ellevild, og glæder mig meget til næste sommer, hvor Fabbe kommer på det store lærred. Jeg skal nok holde jer opdateret med udviklingen. Er det ikke VILDT!